Cel puţin şase persoane au murit, iar alte 70 au fost rănite în urma accidentului feroviar produs în statul american Washington, anunţă surse citate de presa americană.

Bilanţul victimelor ar putea creşte, a avertizat un oficial din cadrul Departamentului Naţional pentru Siguranţa Transporturilor.

În tren erau 78 de pasageri şi cinci membri ai echipajului, transmite postul KIRO.

 Printre răniţi sunt şi persoane aflate în vehiculele aflate pe autostradă.

Anchetatorii suspectează că trenul de mare viteză, care circula pe o rută nouă, a deraiat după ce a lovit un obiect care era pe linia ferată.

Iniţial s-a anunţat că mai multe persoane au murit în urma accidentului feroviar din SUA, potrivit autorităţilor, citate de NBC News.

"Există mai multe victime în urma deraierii trenului Amtrak", a comunicat Poliţia.

Amtrak a confirmat că unul dintre trenurile companiei este implicat în accident, însă a refuzat să dea mai multe detalii.

"Suntem la curent cu incidentul care implică un tren Amtrak 501. Vom da mai multe detalii când acestea vor deveni valabile", a declarat un operator Amtrak pe pagina de Twitter.

O parte din tren a căzut de pe pod în jurul orei locale 7.00 (ora României, 15.00), generând un număr mare de răniţi. Ziarele locale nu au publicat mai multe detalii despre numărul acestora.

O fotografie postată pe Twitter de către Departamentul de Transporturi al Statelor Unite a arătat un tren care se prăbuşea de pe un pod. Şoferii au fost sfătuiţi să evite zona.

Departamentul Naţional pentru Siguranţa Transporturilor a informat că strânge date cu privire la incident.