Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.12.2017

Noile cerințe pentru produsele alimentare comercializate, votate în lectură finală

Noile cerințe pentru produsele alimentare comercializate, votate în lectură finală

Eticheta produselor alimentare destinate comercializării va fi completată cu noi informații. Parlamentul a votat la 15 decembrie 2017, Legea privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare, în lectură finală.
 
Potrivit noilor prevederi,  eticheta va conține obligatoriu denumirea produsului alimentar și lista ingredientelor și va fi armonizată cu cerințele europene. În premieră, va include lista ingredientelor sau adjuvanților tehnologici care provoacă alergii sau intoleranţă. La fel, pentru prima dată, va fi obligatorie o declaraţie nutriţională. Nu vor lipsi cantitatea netă de produs alimentar, data durabilităţii minimale sau data limită de consum. Totodată,  eticheta va include informații referitoare la valabilitatea produsului alimentar, data limită de consum sau data durabilităţii minimale sau data fabricării și termenul de valabilitate.
 
Documentul impune etichetarea obligatorie a produselor alimentare autohtone și de import într-o manieră clară şi lizibilă pe înţelesul consumatorului. Noile cerințe  stipulează expres mărimea caracterelor de scriere a etichetei.
 
Noile cerințe vor intra în vigoare după 12 luni de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus