17:25:57 25.04.2024
Stiri

Nicolae Negru: „Chemarea Ambasadorului indică o deteriorare serioasă a relaţiilor dintre Chişinău şi Moscova”

Politică 18.12.2017 20:01 Vizualizări3101 Autor: Ziarul National
Nicolae Negru: „Chemarea Ambasadorului indică o deteriorare serioasă a relaţiilor dintre Chişinău şi Moscova”


Moscova nu e obişnuită să-şi trateze în mod respectuos, ca pe nişte egali, noile state suverane, fostele ei colonii, iar chemarea Ambasadorului R. Moldova din Federația Rusă indică „o deteriorare serioasă” a relaţiilor dintre Chişinău şi Moscova.

De această părere este editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Ngeru, căruia i se pare suspectă și „tăcerea” Ministerului rus de Externe (MID - n.r.) la acest subiect.

„MID-ul păstrează o tăcere demonstrativă la acuzaţiile, repetate, de hărţuire a oficialilor moldoveni, reacţionând doar atunci când Chişinăul interzice intrarea vreunui cetăţean rus sau expulzează pe cineva. Pe cât de amabilă, prietenoasă, atentă se arată Rusia faţă de preşedintele Dodon, care doreşte să schimbe vectorul european al Republicii Moldova, pe atât de arogantă, rece, distantă se manifestă faţă de celelalte autorităţi moldovene”, constată Nicolae Negru.

În opinia editorialistului nostru, Moscova nu încetează să urzească planuri pentru a întoarce R. Moldova în sfera sa de influență.

„Din punctul meu de vedere, e vorba de o tensionare continuă a relaţiilor moldo-ruse legată de semnarea Acordului de asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană. Kremlinul nu se poate nicidecum împăca cu faptul acesta şi urzeşte mereu planuri de întoarcere a Republicii Moldova în sfera ei de influenţă”, crede analistul Nicolae Negru.

Amintim că, astăzi, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a decis să-l cheme acasă, pentru o perioadă nedeterminată, pe Ambasadorul R. Moldova la Moscova, Andrei Neguță, „în legătură cu cazurile de hărțuire și intimidare de către autorităţile Federaţiei Ruse a persoanelor oficiale şi oamenilor politici din Republica Moldova, intensificarea acestora în ultima perioadă şi lipsa unor reacţii oficiale la demersurile repetate ale autorităţilor moldoveneşti pe marginea acestor cazuri”.

Ministerul rus de Externe nu a reacționat deocamdată la decizia dipomației de la Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md