/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Platon va sta închis 18 ani în dosarul BEM. Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe

missing
18 decembrie 2017, ora 19:24

Veaceslav Platon consideră că atât sentința Curții cât și eliminarea avocaților este una ilegală.

Sentința Judecătoriei Chișinău, cu sediul Buiucani, din 20 aprilie 2017 se menține”.

– Cum comentați decizia? Ca și înainte, circ în stilul lui Plahotniuc. De ce au fost înlăturați avocații? Din motiv că nimeni nu a vrut să accepte dovezile. Ei s-au temut să se ciocnească de realitate”, a declarat Veaceslav Platon.

Avocații spun că s-au așteptat la o astfel de sentință, dar nu au crezut că vor fi eliminați de la ultima ședință, iar Platon să fie lipsit de ultimul cuvânt.

Modul în care au fost eliminați avocații, întrerupt Veaceslav Platon în ultimul cuvânt al său. În momentul când el numea familia Șor, numea familia unor martori, cum este Politova, dânșii, acești magistrați l-au întrerupt și declarau că acesta nu este subiectul infracțiunii”, afirmă Eduard Rudenco, avocatul lui Veaceslav Platon.

Procurorul a declarat că nu a decis dacă va merge la CSJ să ceară o pedeapsă mai dură. Iar despre eliminarea avocaților, el spune că aceștia s-au comportat necorespunzător.

De ce ați solicitat ca a avocații să fie dați afară din ședință? – Dat fiind faptul, comportamentul tendențios avocaților care manifestau o lipsă de respect față de indicațiile legale ale completului de judecată”, a declarat Andrei Băieșu, procuror.

Magistrații vor pronunța decizia motivată la 18 ianuarie, anul viitor. După aceasta, avocații vor avea la dispoziție 30 de zile pentru a o ataca la Curtea Supremă de Justiție. Veaceslav Platon a vot condamnat în dosarul BEM la 18 ani de pușcărie cu executare. Recent, omul de afaceri a mai primit 12 ani de detenție fiind condamnat în dosarul „Moldasig” și în dosarul tentativei de corupere a mascaților de la „Pantera”.

Reporter: Sergiu Niculiță
Imagini: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram