/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Prețuri mai mici la medicamente. Costul a peste 300 de medicamente a scăzut cu 10%

missing
18 decembrie 2017, ora 14:10

Astfel, în medie, preţurile medicamentelor au scăzut în monedă naţională cu 9,37% faţă de cele aprobate anterior în Catalogul Național de Prețuri. Aproape 75% de preparate farmaceutice sunt de origine europeană, circa 18% provin din spaţiul CSI, 4,5% sunt produse în Republica Moldova, iar alte 2,8% sunt importate din alte ţări.

Din numărul total de medicamente, preţurile pentru 35 de preparate farmaceutice au fost înregistrate de către AMDM pentru prima dată în Republica Moldova.

Medicamentele, înregistrate cu preţuri de producător reduse au acţiune bactericidă, antispetică, dezinfectantă, antiinflamatoare, analgezică, anatiparazitară, bronhodilatatoare etc, sunt folosite pentru tratarea insuficienţei venoase, migrenei, sclerozei multiple şi a altor boli.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram