/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Lista noilor cerințe ce vor fi publicate pe etichetele produselor alimentare comercializate

missing
18 decembrie 2017, ora 14:34

Potrivit noilor prevederi, eticheta va conține obligatoriu denumirea produsului alimentar și lista ingredientelor și va fi armonizată cu cerințele europene. În premieră, va include lista ingredientelor sau adjuvanților tehnologici care provoacă alergii sau intoleranța. La fel, pentru prima dată, va fi obligatorie o declarație nutrițională. Nu vor lipsi cantitatea netă de produs alimentar, data durabilității minimale sau data limită de consum.

Totodată, eticheta va include informații referitoare la valabilitatea produsului alimentar, data limită de consum sau data durabilității minimale sau data fabricării și termenul de valabilitate.

Documentul impune etichetarea obligatorie a produselor alimentare autohtone și de import într-o manieră clară şi lizibilă pe înțelesul consumatorului. Noile cerințe stipulează expres mărimea caracterelor de scriere a etichetei.

Noile cerințe vor intra în vigoare după 12 luni de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram