/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 803: Planul NATO pentru Moldova, ordinul lui Putin și alertă în Europa! Rusia amenință Marea Britanie

/VIDEO/ Deputat PLDM, despre politica bugetar-fiscală pentru 2018: Un instrument de fraudare indirectă a alegerilor

missing
18 decembrie 2017, ora 13:55

Potrivit lui, prin politica bugetar fiscală a fost modificată legea Finanțelor publice, iar acum orașele municipii vor beneficia de 35% din impozitul pe venit a persoanelor fizice, iar orașele rămân la cota de 20%. „Este o abordare absolut ilegală, în acest sens voi face trimitere la legea privind descentralizarea administrativă care stabilește principiile descentralizării: oportunități și condiții egale pentru autoritățile publice locale care trebuie să-și poată realiza obiectivele conform competențelor”, afirmă Țap.

De asemenea, deputatul PLDM susține că în loc să se meargă pe reforma de descentralizare, conform legii, conform principiilor general recunoscute, Guvernul a mers pe o altă cale. „Aceasta este calea facilitării primarilor PDM. Vine să faciliteze în viitoarele alegeri parlamentare candidații PDM pe aceste circumscripții.”. Astfel, Țap susține că pe de o parte va afecta grav dezvoltarea colectivității respective, și „va fi un instrument de fraudare indirectă a alegerilor”, ceea ce afectează în principiul democrația în R. Moldova.

În acest context, Țap susține că ies la iveală adevăratele interese ale PDM care doresc să se mențină la putere, nu să rezolve probleme cu adevărat cu care se confruntă cetățenii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram