10:17:23 23.04.2024
Stiri

Directorul IEP salută inițiativa privind eliminarea PRESIUNILOR asupra businessului: „Decriminalizarea nu înseamnă legalizarea infracțiunilor. E vorba de manipularea opiniei publice de către niște pseudo-experți”

Economie 18.12.2017 13:08 Vizualizări1376 Autor: Ziarul National
Directorul IEP salută inițiativa privind eliminarea PRESIUNILOR asupra businessului: „Decriminalizarea nu înseamnă legalizarea infracțiunilor. E vorba de manipularea opiniei publice de către niște pseudo-experți” Agrobiznes.md


Directorul Institutului Economiei de Piaţă (IEP), Roman Chircă, saluta inițiativa Guvernului privind eliminarea presiunilor asupra mediului de afaceri prin decriminalizarea unor infracțiuni economice. De asemenea, acesta spune că cei care critică această inițiativă „manipulează” opinia publică precum că vor scăpa de răspundere unii escroci.

Citește și: Conducătorul AIS este NEDUMERIT de faptul că unii oameni de afaceri TAC când vine vorba de eliminarea presiunilor asupra businessului: „Nu prea pare să fiți masochiști”

„În opinia mea, este un proiect necesar, o modalitate de a reduce presiunea asupra mediului de afaceri din R. Moldova. Esența crimei economice e rezultatul producerii unei daune economice, care poate fi evaluată, estimată. Această inițiativă pare a fi logică și corectă. Când se produce asemenea daună, atunci aceasta trebuie să fie recuperată. E vorba până la urmă de o abordare umană. În instituțiile penitenciare sunt multe persoane care au comis asemenea infracțiuni, iar daunele nu sunt restituite. Deci, penitenciarele nu pot fi instituții de corecție. Esențial să fie restituite daunele provocate”, a declarat Chircă pentru Ziarul NAȚIONAL.

Citește și: Vlad Gribincea: „Nu poți să îmbunătățești climatul de afaceri prin acordarea de facilități escrocilor”

De asemenea, expertul nu înțelege de ce unii critică cu vehementă acest pachet de legi și afirmă că documentele sunt menite să scăpe de răspundere escrocii. „Mă miră o astfel de abordare. Cei care fac asemenea afirmații nu au făcut parte din mediul de afaceri. Decriminalizarea nu înseamnă legalizarea infracțiunilor economice. Legea nu va avea efect retroactiv. Eu cred că e vorba de manipularea opiniei publice de către niște pseudo-experți”, a subliniat sursa citată.

În același context, Roman Chircă a precizat că o parte dintre experți sunt de fapt „specializați în blamarea oricărei inițiative”, fie că e bună sau mai puțin bună. „Sunt mai degrabă ca niște roboți de generare a opiniilor negative”, a conchis Chircă.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md