/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Primăria a alocat bani pentru a schimba ascensoarele din Chișinău mai vechi de 43 de ani

missing
18 decembrie 2017, ora 13:15

Radu a declarat că 9 milioane de lei au fost alocați din bugetul direcției generală locativ-comunală şi amenajare, iar alți 10 milioane au fost redirecționați din banii alocați pentru spații verzi pentru procurarea de autoturnuri și autospeciale.

Totodată, primarul interimar al orașului afirmă că din banii alocați Lift Service vor putea schimba mai multe ascensoare, în buget fiind indicate prețurile maxime.

De asemenea, radu a precizat că vrea să identifice surse financiare suplimentare pentru a schimba şi lifturile cu o vechime mai mare de 40 de ani. În acest sens, primarul interimar a spus că ar putea contracta un credit.

„Vom consulta și Consiliul municipal Chişinău în această chestiune. Am avut mai multe dialoguri cu agenţii economici care asamblează lifturi în Chişinău. În acest caz cred că vom lua o decizie de principiu şi vom apela la producătorii autohtoni, pentru a crea noi locuri de muncă, și, concomitent, se va micșora și prețul lifturilor”, a declarat primarul interimar Silvia Radu.

La începutul săptămânii trecute, directorul Întreprinderii Municipale Specializate „LIFTSERVICE”, Ion Stanciu, a comunicat că peste 90 la sută din cele 2395 de ascensoare aflate în gestiunea fondului locativ din municipiul Chişinău au termenul de exploatare expirat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram