(VIDEO) Oamenii străzii au luat la bătaie un robot într-o parcare din San Francisco; Ce le-a provocat furia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Flota de roboți K5 care patrulează parcările și campusurile din San Francisco se confruntă tot mai des cu furia oamenilor fără adăpost, scrie publicația Newsweek.

Recent, unul dintre roboți, aparținând unei organizații care luptă împotriva actelor de cruzime la adresa animalelor, SPCA, a fost atacat de mai mulți oameni ai străzii după ce a încercat să îi opreasă din a-și construi o tabără pe spațiul verde de lângă o parcare.

Președintele SPCA, Jennifer Scarlett, a declarat pentru San Francisco Business Times că în momentul în care robotul a încercat să le explice oamenilor fără adăpost că nu pot rămâne în parcare, aceștia „au pus peste el o bucată de carton, au început să îl lovească și au vărsat sos pe toți senzorii lui”.

Un utilizator a postat pe Twitter o filmare cu robotul agresat.

De cealaltă parte, mulți dintre locuitori spun că roboții le sperie animalele de companie și că, din punctul lor de vedere, reprezintă un pericol pentru siguranța publică.

Roboții K5 sunt folosiți din ce în ce mai des în orașele din Statele Unite pentru a suplimenta gardienii publici. În statul California, roboții sunt închiriați de autorități cu 7 dolari pe oră, o sumă mult mai mică decât cea cheltuită pentru plata unui gardian.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...