Grădina Zoologică din Chișinău ar putea fi renovată

Grădina Zoologică din Chişinău ar putea fi extinsă cu încă 14 hectare şi renovată capital, transmite trm.md. Schimbările sunt prevăzute într-un  prevede un plan elaborat de către administraţia menajeriei, ce urmează să fie discutat la Consiliul Municipal Chişinău.

Administraţia menajeriei își propune să renoveze adăposturile pentru animale, care sunt neîncăpătoare, iar multe specii exotice nu pot fi aduse în ţara noastră din lipsa condiţiilor de întreţinere. Bugetul proiectului se ridică la cinci milioane de euro.

În prezent, menajeria din capitală este amplasată pe o suprafaţă de 10 hectare, iar administraţia vrea să o extindă cu încă 14 hectare. Anual, Grădina Zoologică este vizitată de peste 270 de mii de persoane. În total, menajeria adăposteşte peste 180 de specii de animale, păsări şi reptile.

Absolventă de Jurnalism (Iași, 2015), își face masteratul în domeniul industriilor creative (Suedia, 2017).

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.