Procurorul general al Ucrainei: Mihail Saakaşvili urmează să fie extrădat în Georgia

Fostul șef de stat georgian Mihail Saakaşvili, un lider important al opoziţiei ucrainene, urmează să fie extrădat în Georgia, a declarat procurorul general al Ucrainei, Yuri Luţenko, relatează site-ul Radio Europa Liberă și Mediafax. Procurorii susțin că au dovezi potrivit cărora Mihail Saakaşvili ar fi primit jumătate de milion de dolari de la un om de afaceri ucrainean, care are legături în Rusia, pentru a finanţa protestele anticorupţie din Ucraina.

Dacă procesul de extrădare către Tbilisi va suferi întârzieri,Saakaşvili ar putea fi judecat în Ucraina, a lăsat de înțeles Luțenko.

Mihail Saakaşvili a fost preşedintele Georgiei în perioada 2004-2013. El şi-a pierdut cetăţenia georgiană în 2015, când a acceptat cetăţenia ucraineană şi a preluat funcţia de guvernator al regiunii Odesa.

În 2016, Saakaşvili şi-a dat demisia din funcţia de guvernator al regiunii Odesa, şi l-a acuzat pe Petro Poroşenko de corupţie, în timp ce Preşedinţia de la Kiev speculează că acesta încearcă să obţină înlăturarea de la putere a lui Poroşenko.

Absolventă de Jurnalism (Iași, 2015), își face masteratul în domeniul industriilor creative (Suedia, 2017).

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.