(foto, video) România a rămas fără de ultimul său suveran. Regele Mihai I a fost înmormântat la Curtea de Argeș

REGELE MIHAI I AL ROMANIEI – FUNERALII – PALATUL REGAL

Sămbătă, 16 decembrie, e ziua în care România s-a despărţit de ultimul său suveran. Odată cu trecerea sa la cele veșnice, Regele Mihai încheie o dinastie care a făcut România Mare, care a adus modernitatea, civilizația și a pus acest popor în rândul marii familii europene.

Majestatea Sa a fost condusă pe ultimul drum de toată țara, fiind aplaudat de zeci de mii de oameni de pe străzile Bucureștiului.

aD03OTJiMGQwYzJjNzMzMWIxOTQyOWJkODEyYjZhNGZlMA==.thumb
Foto: Alberto Groșescu
c2g9OWRhZGQ3M2MxMzkwMGVkNjIwMmI5ZTg1M2Q3YzZkMjE=.thumb
Foto: Alberto Groșescu

Regelui Mihai a fost şef al statului român între anii 1927-1930 şi 1940-1947. Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a ajuns, miercuri seară, la Palatul Regal din Capitală, ulterior, fiind înmormântat, sâmbătă, 16 decembrie, la Curtea de Argeş.

Zilele de 14,15 şi 16 decembrie au fost declarate de către Guvern ca zile de doliu naţional în memoria Regelui Mihai.  Totodată, posturile de radio şi televiziune, instituţiile de cultură îşi vor adapta programul în mod corespunzător. În Capitală, nu se vor aprinde luminile decorative de Sărbători, în semn de respect faţă de Majestatea Sa Defunctă Regele Mihai, relatează mediafax.

16.000 de oameni au asistat, la Curtea de Argeş, la slujba de înhumare a Regelui Mihai. Au fost trase 21 de salve de tun şi a fost intonat imnul naţional, în onoarea fostului suveran.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente