Rosselhoznadzor va inspecta depozitele frigorifice din Moldova, destinate fructelor

O delegaţie a Serviciului Federal pentru Supravegherea Veterinară şi Fitosanitară a Rusiei Rosselhoznadzor va sosi pe 18 decembrie în Republica Moldova pentru a inspecta depozitele frigorifice în care sunt păstrate fructele în vederea extinderii listei companiilor autorizate să exporte pe piața rusă, transmite moldpres.md.

Experții vor veni la Chișinău la invitația Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) pentru a se documenta asupra „tehnologiilor de producere şi de păstrare a produselor de origine vegetală destinate exportului”. În prezent, 264 de potenţiali exportatori de fructe din Moldova au depus cereri de export a producţiei vegetale în Federaţia Rusă.

Ultima vizită în Republica Moldova, experţii de la Rosselhoznadzor au avut-o în 2016, când au fost inspectate pepinierele de pomi fructiferi şi de butași de viţă de vie.

Absolventă de Jurnalism (Iași, 2015), își face masteratul în domeniul industriilor creative (Suedia, 2017).

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.