Persoanele care aleg bradul natural cunosc că acesta se ofelește/se usucă foarte rapid. Pentru a evita uscarea crengilor pe toată perioada sărbătorilor de iarnă și pentru a-i dărui „a doua viață” pomului de Crăciun, notați-vă următoarele sfaturi.
# Unul dintre cele mai importante sfaturi se referă la udarea bradului. Arborele absoarbe o pătrime de apă pentru fiecare centimetru din diametrul său. Live Science notează că unele persoane apelează la diferite amestecuri pentru menţinerea prospeţimii bradului.
# Txhukki Anderson, botanist din cadrul Tree Care Industry Association, susţine ca multe persoane amestecă o linguriţă de zahăr sau sirop de porumb în apă. Însă el afirmă că, de obicei, apa este suficientă.
# În cadrul unui studiu din 2010, realizat de specialişti din cadrul Universităţii Wisconsin-Stevens Point, s-a dovedit că prin udarea bradului se reduce pierderea acelor de pe crengile acestuia. Les Werner, cercetător din cadrul studiului, susţine că adăugarea zahărului, a aspirinei sau a votcii nu ajută arborele. „Apa proaspătă este cea mai bună soluţie”, afirmă el.
# Pe perioada sărbătorilor încercați să țineți Bradul în camera cu temperatura cea mai scăzută (de preferat este ca temperatura să nu depășească 20 de grade);
#Amplasați bradul cât mai departe de sursele de căldură.
#Nu lăsați pământul să se usuce complet și nu folosiți îngrășăminte;
#Pulverizați apa pe crengile bradului și aerisiți camerele zilnic.
#Nu încărcați excesiv bradul, nu folosiți ornamente cu luminoase ce degajă căldură, nu tăiați vârful.