10:36:10 29.03.2024
Stiri

DECIS // Fără CAMERE DE SUPRAVEGHERE în sălile de curs ale universităților din R. Moldova

Social 16.12.2017 13:30 Vizualizări1802 Autor: Ziarul National
DECIS // Fără CAMERE DE SUPRAVEGHERE în sălile de curs ale universităților din R. Moldova


Ministerul Educației, Cercetării și Culturii are la dispoziție 30 de zile pentru a organiza demontarea tuturor mijloacelor de supraveghere video din sălile de curs ale universităților din R. Moldova. Cererea a venit din partea Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP).

Potrivit CNPDCP, instalarea acestor mijloace de supraveghere au un „caracter neconform”. Reprezentanții instituției fac trimitere hotărârea Camerei Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO), emisă în data de 28 noiembrie 2017, pe cazul a doi profesori universitari din Muntenegru (cauza Antovic și Mirkovic, cererea nr.70838/13), care au înaintat o cerere în atenția Curții prin care susțin despre încălcarea dreptului la viața privată și la protecția datelor cu caracter personal, ca urmare a supravegherii video în sălile universitare.

În acest context, Curtea a emis o hotărâre prin care a constatat încălcarea articolului 8 al Convenției Europene a Drepturilor Omului, care prevede „Dreptul la respectarea vieţii private şi de familie”.

„Ca urmare a celor expuse, CNPDCP a somat în scris instituțiile de învățământ să renunțe la instalarea mijloacelor de supraveghere video în sălile de studii, în acest sens, acordând un termen de 30 de zile pentru racordarea la aceste reguli”, se arată în comunicatul Centrului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md