Spania riscă excluderea de la Campionatul Mondial 2018, din Rusia. Italia speră la participare

hi-res-d504dbf83e47318a10fe786e31df90d3_crop_north

Spania riscă excluderea de la Campionatul Mondial de anul viitor, din Rusia. FIFA a avertizat Federaţia Spaniolă de Fotbal (FSF), prin intermediul unei scrisori, că îi va suspenda din toate competiţiile, dacă se va dovedi implicarea politicului în alegerile prezidenţiale din cadrul FSF.

Orice implicare a guvernului în alegerile de la federaţie poate duce la suspendarea ei din competiţiile organizate de FIFA. Asta înseamnă că reprezentativa Spaniei nu va putea participa la următoarea competiţie oficială, Cupa Mondială din Rusia de vara viitoare.

FIFA a mai ameninţat în trecut Spania cu excluderea din competiţii, după implicarea guvernului Zapatero în alegerile pentru federaţie. Dacă spaniolii vor fi excluşi, Italia ar urma să participe la Mondial, cele două fiind în aceeaşi grupă în preliminarii. Spania a câştigat grupa, iar Italia a ajuns la baraj unde a fost învinsă de Suedia.

Spania face parte din grupa B la turneul final al Cupei Mondiale din 2018, alături de reprezentativele Portugaliei, Marocului şi Iranului. Elevii lui Julen Lopetegui vor debuta în Rusia la 15 iunie, împotriva campioanei europene Portugalia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente