/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Două companii au fost amendate cu peste 3,5 milioane de lei pentru că au participat cu oferte trucate la o licitație

missing
16 decembrie 2017, ora 10:56

Potrivit deciziei CC acestea au încheiat un acord anticoncurențial orizontal de tip cartel dur, participând cu oferte trucate la licitația publică organizată și desfășurată de Î.M. Regia Autosalubritate, ceea ce reprezintă o restricționare gravă a concurenței.

În decizie se arată că ofertele de participare ale întreprinderilor „Dominic” SRL și „Comerț – Gaz” SRL în
vederea participării acestora la licitația organizată de ÎM Regia „Autosalubritate” au fost întocmite, semnate și prezentate de una și aceeași persoană – Verlan Fadei – administrator al „Comerț Gaz” SRL.

De asemenea, Consiliul Concurenței se arată că la momentul desfășurării licitației întreprinderea „Dominic” SRL nu avea eliberată licență de activitate pentru importul și comercializarea cu ridicata a gazului lichefiat de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

În final, Consiliul Concurenței afirmă că acțiunile întreprinderilor „Dominic” SRL și „Comerț – Gaz” SRL constituie un acord anticoncurențial orizontal de tip cartel dur. Astfel, în conformitate cu legislația în vigoare fapta întreprinderilor menționate se încadrează la încălcările de gravitate mare pentru care nivelul de bază al amenzii se stabilește în cuantum de la 2 % până la 4 % din cifra totală de afaceri din anul anterior sancționării.

Astfel, acestea au fost amendate după cum urmează: „Dominic” SRL – 2 571 671 lei 00 bani, „Comerț – Gaz” SRL – 998 343,63 lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram