Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   (video) Ana Munteanu a câștigat…

(video) Ana Munteanu a câștigat Vocea României 2017. Este prima basarabeancă care ia trofeul în concursul de peste Prut

Ana Munteanu din R. Moldova este câștigătoarea ediției din 2017 a concursului Vocea României. Basarabeanca în vârstă de 16 ani face parte din echipa lui Smiley a luat trofeul „Vocea României” și un premiu în valoare de 100 000 de euro. Este pentru prima dată în istoria concursului de peste Prut când trofeul este câștigat de un concurent originar din R. Moldova.

În finala concursului, Ana Munteanu a interpretat piesa în limba franceză „La Boheme”.

În duet cu antrenorul său, Smiley, Ana a interpretat piesa „De unde vii la ora asta”.

Alături de interpretul Marcel Pavel, Ana Munteanu a cântat piesa „Prayer”.

La prima etapă a concursului, audițiile pe nevăzute, Ana a reușit să întoarcă trei scaune. Adi Despot, Smiley și Tudor Chirilă au rămas impresionați de vocea tinerei care a interpretat piesa „Bensonhurst Blues”.

Eu știu piesa care te poate face câștigătoare la Vocea României„, a fost replica pe care Smiley, după care Ana a decis să meargă în echipa acestuia.

Ana Munteanu este originară din Hâncești și provine dintr-o familie de muzicieni. Este elevă la Liceul de muzică „Ciprian Porumbescu” din Chișinău, unde studiază xilofon, tobe și pian. Ea a participat la mai multe competiții unde s-a situat pe primele poziții. În 2014, Ana Munteanu a fost câștigătoarea concursului „Moldova are talent”.

Înainte de finala Vocea României 2017, basarabeanca a acordat un interviu pentru Adevărul.ro, în care a mărturisit că talentul l-a moştenit de la părinţi. Tot atunci, Ana Munteanu declara că dacă va reuşi să iasă învingătoare din finala concursului muzical, şi-ar dori foarte mult să-şi ajute familia să se mute la Bucureşti, unde să-şi continue, alături de fraţii ei, studiile.

Întrebată ce mesaj ar transmite publicului înainte de finală, Ana Munteanu a răspuns: „Acestui public îi mărturisesc că sunt româncă de la naştere, cu acte în regulă, dar cel mai important este că simt româneşte şi mă simt foarte bine în România”.

Pe locul doi la Vocea României 2017 s-a clasat Meriam Jane, din echipa lui Tudor Chirilă. Locul trei aparține Zsuzsanei Cerveni, eleva Loredanei, iar locul – Andradei Creţu din echipa lui Adi Despot.

Foto antet: Vocea României/facebook.com