/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Profețiile s-au adeverit. Bogdan Zumbreanu este noul șef al Centrului Anticorupție

15 decembrie 2017, ora 18:20

Maria Ciobanu, deputat PLDM: „Câte procese ați pierdut la CEDO?”

Bogdan Zumbreanu, șef ales la CNA: „Niciun act a ofițerului de urmărire penală Bogdan Zumbreanu nu a fost declarat de natură să încalce drepturile omului”.

Maria Ciobanu, deputat PLDM: „În timpul activității dvs în cadrul CNA s-au întâmplat grave ilegalități așa precum furtul miliardului, jaful de la instituțiile de stat, spălătoria rusească, concesionarea Aeroportului. Aveți dreptul moral să aspirați la funcția de director?”.

Bogdan Zumbreanu, șef ales la CNA: „Am dreptul moral să conduc această instituție deoarece în ea m-am format ca specialist”.

Iurie Țap, deputat PLDM: „Primarii zic: CNA este bâtă politică pentru primari și asta se întâmplă în cazul a sute de primari pe parcursul ultimilor 2-3 ani”.

Bogdan Zumbreanu, șef ales la CNA: „Dvs ați făcut o constatare cu care îmi permit să nu fiu puțin de acord”.

Vladimir Voronin, deputat PCRM: „Iată Filat deja de un an de zile nu se află aici, dar despre miliard nu se aude nimic și iată toată Moldova așteaptă Kroll, „crolicii” aceștia americani. Dumneavoastră o să fiți manipulat și condus politic sau care o să fie poziția dvs?”.

Bogdan Zumbreanu, șef ales la CNA: „Dosarele penale care vizează așa-zisul furt al miliardului se află în exercitarea Procuraturii Anticorupție”.

Ion Casian, deputat PL: „Dacă în gestiunea CNA se află dosare politice? Eu am avut în vedere dosare la comandă politică”.

Bogdan Zumbreanu, șef ales la CNA: „Să înțeleg că sesizările deputaților privind faptul că undeva s-a comis o infracțiune este o comandă politică?”.

Tudor Deliu, deputat PLDM: „Veți prelungi practica vicioasă de a aresta persoane care nu prezintă pericol pentru societate prin mănăstiri, aeroporturi, loc de muncă cu televiziuni după ele?”

Bogdan Zumbreanu, șef ales la CNA: „Nu au fost cazuri când presa a sosit la fața locului înaintea noastră”.

Alina Zotea, deputată PL: „CNA a publicat un spot publicitar prin care se spune că corupția înseamnă atunci când mașina și casele sunt înscrise pe numele rudelor. Cum rămâne cu angajații CNA care vin la serviciu cu mașini de serviciu de milioane, care au în posesie apartamente și case trecute în proprietatea rudelor?”

Bogdan Zumbreanu, șef ales la CNA: „Rudele angajaților au dreptul să aibă proprietăți. O să conving angajații să fie mai modești chiar dacă dețin bunuri de lux legal”.

Iurie Țap, deputat PLDM: „Cauzele penale sunt pornite după acele negocieri, după acele presiuni de a adera la un anumit partid. În foarte multe cazuri aceste dosare sunt politice. Sunteți omul guvernării, această funcție vi se oferă ca recompensă pentru atitudinea pe potrivă”.

60 de deputați au votat pentru ca Bogdan Zumbreanu să devină șef la CNA. Potrivit declarației de avere, în 2016, el a avut un salariu lunar de 17 mii de lei. Zumbreanu a mai declarat 7 mii de euro obținuți după botezul copilului, iar alți 15 mii de euro, i-a primit după rezilierea contractului de leasing pentru un automobil. El conduce un Hyundai Tucson, are un apartament de 104 metri pătrați, iar în 2015, a primit cadou o armă în valoare de peste 140 de mii de lei. Mandatul lui Zumbreanu este pe o perioadă de 5 ani și nu va mai putea candida repetat pentru această funcție. Fotoliul de director al CNA a devenit vacant după ce a expirat mandatul lui Viorel Chetraru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram