Schimb de replici în Parlament între PCRM şi cel mai nou deputat, Aliona Babiuc. Aceasta şi-a ţinut discursul de la microfonul unui democrat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deşi contestată de comunişti, Aliona Babiuc a acceptat mandatul de deputat, iar pe moment s-a aşezat în spatele deputaţilor socialişti. Aceasta a ţinut şi primul său discurs în calitate de deputat care însă, se pare, a stârnit hohotele colegilor.

În debutul şedinţei Parlamentului, preşedintele Legislativului, Andrian Candu, i-a urat Alionei Babiuc, „bun venit în Parlament, succese, realizări frumoase, bineînţeles în interesul cetăţenilor Republicii Moldova”.

În context, preşedintele fracţiunii PCRM, Inna Şupac a menţionat că luând în consideraţie hotărârea Comitetului Central al PCRM din 11 decembrie 2017, fracţiunea parlamentară a PCRM este constituită din şase membri, adică fără deputata Aliona Babiuc.

La rândul său, aceasta a vorbit „de la microfonul lui Corneliu Padnevici”, potrivit lui Andrian Candu, precizând că nu va comenta decizia Comitetului Central, deşi îi este greu să-l numească „Comitet Central, după ieşirea din partid a aproape întregului Comitet politic executiv”.

„Aţi destrămat partidul, iar acum aduceţi şi fracţiunea până la limita unui grup politic. Am primit mandatul la voinţa alegătorilor. Le promit alegătorilor şi colegilor mei că voi lucra în interesele ţării şi a poporului propriu”, a declarat Babiuc, vorbind în limba rusă.

Se pare că anume formularea „propriul popor” făcută de Babiuc în discursul său a stârnit hohote în sală, mai mulţi deputaţi având şi câteva replici între ei.

„Este binevenit momentul de haz şi relaxare, dar avem azi cel puţin planificată o şedinţă grea, lungă”, a menţionat, la rândul său, Andrian Candu, îndemând deputaţii să treacă la examinarea subiectelor incluse în orinea de zi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...