Fă-ți vocea auzită! Înregistrează-te pe prima platformă de sondaje destinată tinerilor din Moldova

24174688_1945952828978035_8627902584625636482_n

Tinerii și adolescenții din Moldova au posibilitatea să devină U-Reporteri în era, când tehnologia digitală a schimbat lumea în care trăim. Pe măsură ce tot mai mulți copii ai lumii devin conectați la mediul online, accesul digital poate constitui o șansă nouă pentru copii și tineri.

Platforma a fost pilotată în 5 raioane ale țării începând cu luna septembrie 2017, iar testarea celui dintâi sondaj a avut loc pe 10 decembrie 2017 la Teatrul Național „Eugene Ionesco”. La eveniment au participat tineri, lucrători de tineret, profesori și membri ai organizațiilor de tineret din întreaga țară, care au asistat la proiectarea a 5 scene sociale jucate de  adolescenți și tineri din diferite regiuni ale țării. Printre participanți s-au numărat echipe Y-PEER din Ocnița, Cantemir, Florești, Șoldănești și ale CNTM din Cimișlia.

U-Report este un instrument de monitorizare socială în timp real, care contribuie la dezvoltarea comunitară și implicarea cetățenilor prin intermediul rețelelor sociale (Facebook, Twitter, Viber). Fiind simplu în utilizare și anonim, el sporește participarea tinerilor la schimbarea socială.

Oricine se poate înregistra pe această platformă, pentru a lua parte la sondajele U-Report. Pentru a deveni U-Reporteri, tinerii trebuie să urmărească contul de Facebook sau Twitter al platformei U-Report, și să expedieze un mesaj platformei de pe contul său de Facebook sau Twitter. Rezultatele fiecărui sondaj sunt publice în timp real pe site-ul http://moldova.ureport.in/polls.

Platforma U-Report este utilizată în 40 de țări și are peste patru milioane de utilizatori. Circa 35 la sută din U-Reporteri sunt adolescenți cu vârste cuprinse între 15 și 20 de ani, iar alte 34 la sută – tineri de 20-24 de ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente