Principală  —  Ştiri  —  Social   —   ZdG a obținut premiul naţional…

ZdG a obținut premiul naţional de etică şi deontologie profesională jurnalistică 2017

Consiliul de Presă din R. Moldova a desemnat săptămânalul de investigații „Ziarul de Gardă” câştigător al concursului pentru Premiul Naţional de Etică şi Deontologie profesională jurnalistică, ediția 2017. Tot ieri, 14 decembrie, la Gala „Jurnaliștii anului 2017” ZdG a obținut alte două premii: pentru jurnalism de investigație și pentru jurnalism responsabil (Alina Radu).

La concursul pentru etică și deontologie profesională au participat opt instituţii mass-media, nominalizate de consumatorii de produse media şi de un grup de experţi constituit de Consiliul de Presă. Câştigătorul concursului a fost ales după o procedură de vot din mai multe etape, în cadrul cărora au votat publicul, experţii şi membrii Consiliului de Presă. Prin totalizarea cumulativă a punctajului oferit candidaţilor de către public, pe de o parte, şi de către experţi şi membrii Consiliului de Presă, pe de altă parte, au fost stabiliți finaliștii concursului: patru instituţii mass-media cel mai bine apreciate în ambele topuri (site-ul Agora.md, agenția de presă IPN, ziarele „SP” din Bălți și „Ziarul de Gardă”).

În cadrul unei şedinţe speciale, Consiliul de Presă a evaluat rezultatele concursului și a decis să ofere Premiul Naţional de Etică şi Deontologie profesională jurnalistică 2017 săptămânalului de investigații „Ziarul de Gardă”. Premiul a fost înmânat la Gala „Jurnaliştii anului 2017” (ediţia a 23-a) care a fost organizată joi, 14 decembrie, de Centrul pentru Jurnalism Independent şi Comitetul pentru Libertatea Presei.

Premiul Naţional de Etică şi Deontologie profesională jurnalistică a fost instituit de Consiliul de Presă din R. Moldova în anul 2015 şi este acordat anual în scopul promovării principiilor etice şi deontologice profesionale şi în semn de recunoaştere a meritelor instituţiilor mass-media în acest domeniu. În anul 2015, Premiul a fost înmânat Biroului din Chişinău al postului Radio Europa Liberă, iar în anul 2016 portalului Anticoruptie.md.