/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Inside the Game: 300 de sportivi ruși sunt suspectați de dopaj

missing
15 decembrie 2017, ora 07:56

În perioada 2012-2015, testele doping ale acestor sportivi au fost depistate ca fiind pozitive, însă apoi au fost înlocuite cu cele negative. Numele lor au fost obținute din baza de date a Laboratorului anti-Doping din Moscova.

Lista cuprinde atât sportivi care se ocupă cu sporturile de vară, cât și de iarnă. Unii dintre aceștia ar putea participa la Jocurile Olimpice din 2018 din Coreea de Sud, Pyeongchang.

Reamintim că, Rusia a fost suspendată de la Jocurile Olimpice de iarnă 2018 de către Comitetul Internațional Olimpic (CIO) pentru dopaj instituționalizat, dar unii dintre sportivii săi vor fi autorizați să participe la competiția organizată la PyeongChang (Coreea de Sud) între 9 și 25 februarie, sub drapelul olimpic și în condiții stricte.

Toți cei 25 de sportivi ruși sancționați de Comitetul Internațional Olimpic (CIO) pentru că s-au dopat la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci din 2014 au făcut apel la Tribunalul de Arbitraj al Sportului (TAS) de la Lausanne.

Ceilalți 22 de sportivi ruși, ale căror rezultate de la Soci au fost anulate și care sunt suspendați pe viață de la JO, au făcut deja apel la TAS. Toți au cerut ca TAS să se pronunțe înaintea JO de la PyeongChang (9-25 februarie 2018).

Aceste sancțiuni, care au făcut ca Rusia să nu mai fie pe primul loc în clasamentul pe medalii la Soci, sunt rezultatul activității comisiei Oswald, înființată de CIO după dezvăluirile despre un sistem instituțional de dopaj existent în această țară între 2011 și 2015.

Președintele rus Vladimir Putin, care apreciase în luna octombrie că autorizarea sportivilor ruși sub drapelul olimpic ar fi o „umilință”, a declarat ulterior că Rusia nu va boicota JO 2018 și nu îi va „împiedica” pe sportivii care doresc să participe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram