„Culmea este că după ce finul Candu a zis că se ocupă el de Kroll 2 astfel ca să fie publicat, BNM spune că vor fi „opere alese”. În ziua de azi băncile nu se mai sparg cu armele, băncile se fură cu ajutorul structurilor de stat. Aici mă refer la ce se vorbeşte zilele acestea cu MAIB şi Moldindconbank. Mai întâi Plahotniuc i-a obligat să procure hotelul Codru în calitate de sediu, culmea şi el era în litigiu. Iar acum se pune la cale jefuirea acestei bănci, iar un ultim lanţ din acest şir de fărădelegi, cum a ajuns sediul ASITO în proprietatea aceluiaşi Plahotniuc, cu banii luaţi de la BEM”, a comentat jurnalistul Val Butnaru, moderatorul emisiunii.

„La asta trebuie de adăugat proiectul privind decriminalizarea crimelor economice, asta e cireaşa de pe tort. Nu poate apărea raportul Kroll 2 până nu sunt introduse aceste schimbări, până nu sunt depenalizate crimele din domeniul financiar-bancar în care au fost implicate instituţiile de stat prin intermediul cărora acum sunt jefuite băncile. Crima „Jaful secolului” este inedită prin faptul că statul a furat banii oamenilor. La această crimă au participat BNM, PG, CNA, Guvernul,  Parlamentul. Toate aceasta sunt nişte lucruri legate, faptul că acum se decapitalizează, pentru că până acum la asta se ajunge, dacă Plahotniuc pune mâine la MAIB. Continuă lucrurile pe care le-am urmărit în toţi aceşti ani”, a declarat analistul politic Alexei Tulbure.

„Aceste lucruri nu ar fi fost posibile. dacă instituţiile de stat ar fi fost independente şi nu ar fi fost acaparate de clasa politică, de persoane cu un trecut dubios. Această vânzoleală cu sistemul electoral se face pentru a deţine în continuare controlul şi puterea totală, justiţia, CNA, PG, BNM, etc. Toate acestea au un singur obiectiv – banii. Se acţionează după aceeaşi schemă care a fost anterior, doar că sunt personaje noi, alţi interpuşi. Plahotniuc poate fi învins în două moduri. Primul este ca cei care au făcut afaceri murdare cu Plahotniuc să vină în faţa instanţei şi să spune ce au făcut. A doua modalitate sunt alegerile din 2018, când cetăţenii trebuie să susţină o platformă europeană puternică”, a spus şi Valentin Dolganiuc, fost vicepremier, semnatar al Declaraţiei de Independenţă şi membru al Platformei Civice DA.