(FOTO) Permis de conducere, perfectat ilegal cu 50 de euro; Șmecheria unui conducător auto, dată în vileag la frontieră

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un cetățean moldovean în vârstă de 60 de ani, din oraşul Tiraspol a prezentat un permis de conducere, perfectat ilegal cu 50 de euro în regiunea transnistreană, la punctul de trecere Sculeni. În declarații, şoferul a specificat că permisul a fost folosit doar pe teritoriile țărilor europene, unde era încadrat în câmpul muncii.

Potrivit poliţiei de frontieră, un șofer al unui automobil de model „Ford Focus” înmatriculat în Lituania s-a prezentat pe sensul de intrare în Republica Moldova. Urmare a actelor verificate de polițiști, în torpedou a fost depistat permisul de conducere, eliberat de autoritățile naționale, care vizibil prezenta semne de falsificare. Astfel s-a depistat că documentul nu corespundea unui autentic.

Totodată, la solicitarea angajatului Poliției de Frontieră de a prezenta toate documentele deținute asupra sa, șoferul a înmânat cel de-al doilea permis de conducere original.

În cadrul audierilor, acesta a declarat că bănuia despre falsificarea permisului, deoarece l-a obținut prin intermediul unei persoane necunoscute, contra sumei de 50 de euro, ba mai mult îl folosea doar în Uniunea Europeană, la muncă în Germania.

Documentul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei, iar polițiștii de frontieră continuă documentarea cazului sub toate aspectele legii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...