Studentul din Iași care și-a înjunghiat doi colegi, printre care un moldovean, și a dat foc camerei de cămin, condamnat la închisoare pe viaţă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Studentul care în 2015 și-a înjunghiat doi colegi într-o camera de cămin a Universității „Alexandru Ioan Cuza” a fost condamnat la închisoare pe viaţă, printr-o primă sentință dată joi de Judecătorii Tribunalului Iași, el fiind acuzat de omor, tentativă la omor, tâlhărie, infracțiuni comise sub formă calificată și distrugere.

În data de 9 noiembrie 2015, Aurelian Giosan, pe atunci student în primul an la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și-a înjunghiat doi colegi de cameră, în căminul C4 din Complexul Targusor Copou, scrie hotnews.ro.

Ulterior, Giosan a dat foc la cameră, a închis ușa și a fugit. Victimele au fost găsite de pompierii care au fost chemați să stângă incendiul din cameră.

Una dintre victime, Victor Nour, un tânăr din Republica Moldova, a fost găsit cu 20 de plăgi înjunghiate, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţă. A doua victima, Casian Harpa, a fost înjunghiat de 18 ori și a fost transportat la spital, supraviețuind.

„Instanţa a dispus condamnarea inculpatului Giosan Aurelian la pedeapsă rezultantă de detenție pe viata, pentru comiterea infracțiunilor de omor calificat, tentativă la omor calificat, tâlhărie calificată și distrugere. A fost obligat la plata unor daune materiale de 6.816 lei româneşti către UAIC. De asemenea, a unor daune materiale de 3.600 de lei și a unor daune morale totale de 500.000 de euro către părțile civile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Iași, Daniel Mirauta.

Decizia magistraților nu este definitivă și poate fi atacată la instanţa superioară, Curtea de Apel Iaşi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...