Cât vor sta elevii în vacanța de iarnă. Ce prevede ordinul ministrei Educației

modificari-importante-in-noul-an-scolar-ce-i-asteapta-pe-elevi-din-septembrie-18584175
Foto: jurnalul.ro

În acest an elevii vor sta 17 zile în vacanța de iarnă. Astfel, vacanţa intersemestrială va începe pe 23 decembrie 2017 și se va încheia pe 8 ianuarie 2018. Planul-cadru a fost aprobat prin ordinul ministrei Educației și este obligatoriu pentru toate instituțiile de învățământ general.

De asemenea, în anul de învățământ 2017- 2018, vacanța de primăvară va dura 4 zile și va începe pe 8 martie, iar cea de Paști va fi de 10 zile și va începe pe 7 aprilie.

Durata anului de studii este de 33 de săptămâni în învăţământul primar și de 35 de săptămâni în învăţământul gimnazial şi liceal, repartizate pe semestre relativ egale. În clasele terminale a IX-a şi a XII-a, durata anului de studii este de 34 de săptămâni, potrivit articolului 22 din Codul Educației.

 

Planul-cadru a fost aprobat prin ordinul ministrului educației, este obligatoriu pentru toate instituțiile de învățământ general și reglementează organizarea procesului educațional pentru anul de studii 2017-2018 în învățământul primar, gimnazial și liceal.

Despre structura anului școlar 2017-2018 citiți aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente