(foto) Un trend ce devine din ce în ce mai popular în Moldova: Chiria brazilor naturali în ghiveci. Cât costă o asemenea plăcere

living-christmas-trees-shutterstock

Crăciunul este o sărbătoare care se asociază și cu mirosul bradului răspândit în cameră. În timp ce unii optează pentru Pomi de Crăciun naturali, alții optează pentru brazi artificiali. Însă, recent a apărut o nouă tendință la noi în țară, și anume, cea de a închiria un brad natural în ghiveci.

Coniferii ce pot fi închiriați provin din Europa și au o înălțime de la 1 până la 1,5m. Pomii sunt livrați în ghivece speciale către clienți, care primesc instrucțiuni cum să aibă grijă de ei, iar după sărbătorile de iarnă sunt returnați producătorului pentru a fi sădiți. Astfel brazii nu sunt aruncați, ei cresc în mediul lor natural, contribuind la protejarea mediului. Chiria poate dura până la o lună, iar cei care doresc să păstreze coniferul, îl pot procura definitiv.

Poți închiria pomi de Crăciun de pe site-urile ebio.md, brazionline.md și altele.

Condițiile de închiriere a brazilor pe site-ul eBio.md

#1. Clientul achită costul integral al bradului, apoi la finalul utilizării vânzătorul restituie 50% din sumă.
#2. Un brad te-ar putea costa în medie 300-400 de lei.
#3. Termenul de păstrare al bradului expiră pe 20 ianuarie.

IMG_2587-e1512250875596-768x1024
ebio.md

De asemenea, puteți accesa site-ul braziOnline pentru a putea închiria brazi din Codrii Moldovei. Prețurile sunt negociabile..

374cb3c8c7a82fab869fbfe6d2150833
braziOnline.com

Îngrijirea unui astfel de brad are câteva reguli

#1. Când ajunge brăduțul / molidul acasă, pune-l într-un garaj, într-o magazie sau balcon închis. Pentru a se obișnui cu aerul mai cald!

#2. Apoi, ține-l într-un loc răcoros și udă-l cu un 1 litru de apă pe zi. Frecvența de udare poate fi de la zilnic până la 2 – 3 ori pe săptămână. Faci asta în funcție de temperatura camerei în care este amplasat.

#3. Brăduțul / molid trebuie ținut departe de sursele de căldură și preferabil la o temperatură rezonabilă pe perioada cât e împodobit (o temperatură peste 23 grade nu este recomandată).Într-o zonă răcoroasă a casei, ideal departe de sursele de căldură (calorifer, aerotermă, sobă, șemineu etc.)

#4. Pentru o udare optimă trebuie urmărit cât de umed este pământul din jurul rădăcinii, iar udarea să se facă în funcție de aceasta (pământul din ghiveci nu trebuie laăsat să se usuce). Udarea se face în jurul trunchiului, iar vasul în care este brăduțul / molidul trebuie să aibă găuri și o farfurie mare pentru scurgerea apei în exces.

#5. Dacă vrem să-l împodobim cu ornamente electrice, este recomandat să le alegem pe cele care au puterea de încălzire cât mai redusă. Deci căldura lor să nu ducă la deteriorarea sau chiar moartea brăduțului / molidului.

#6. Nu este recomandat să ții brăduțul / molidul mai mult de 10 zile în casă.

#7. După ce îl despodobești, mută-l timp de două zile într-o încăpere cu temperatura mai scăzută decât în casă (acolo unde l-ai ținut când l-ai adus acasă prima oară). După acele două zile, îl poți scoate afară, în aerul liber.

#8. Dacă nu este îngheț, plantează brăduțul / molidul în pământ chiar atunci. Dacă este îngheț, lasă-l în ghiveci până trece gerul, dar protejează-i rădăcina / ghiveciul de îngheț. Protejarea rădpcinilor se face învelind ghiveciul cu o rogojină, un geotextil sau o folie de plastic înfășurată de câteva ori în jurul ghiveciului. Poți folosi și cârpe.

Vedeți aici cât costă brazii artificiali și naturali în funcție de înălțime și designPrețurile ajung până la 2000 de lei – brazi artificiali, iar cei naturali costă circa 750 de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente