Posturile fiscale de la sălile de ceremonii aduc roade: Volumul de livrări a crescut cu 11 milioane lei

Serviciul Fiscal de Stat a finalizat procesul de monitorizare a sălilor de ceremonii prin prisma posturilor fiscale. Astfel, în perioada 26 august-30 noiembrie, curent, în localurile monitorizate s-a atestat o creștere a volumului de livrări cu circa 11 milioane lei sau cu 42,08%, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Astfel, în perioada de 26 august – 30 noiembrie 2017, SFS a instituit  posturi fiscale la 25 de agenți economici care prestează servicii în domeniul alimentației publice și anume săli de  ceremonii.

Principalele riscuri identificate în acest segment de business au constituit: subdeclararea veniturilor real obținute, ponderea mică a fondului de salarizare în raport cu venitul declarat, achitarea salariului în plic.

Ca rezultat al acestor acțiuni, SFS a înregistrat o creștere a volumului de livrări cu 10 835 490 lei sau cu 42,08%, comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Totodată, în perioada posturilor fiscale s-au majorat şi achitările la BPN în sumă totală de 1 509 154 lei sau cu 25% mai mult în comparație cu perioada similară a anului precedent, inclusiv s-a majorat salariul cu 18,61%, comparativ cu perioada analogică a anului precedent de activitate a agenților economici monitorizați.

Este de menționat că rezultatele funcționării posturilor fiscale, vor putea fi evaluate integral la finele lunii  decembrie, deoarece calcularea și achitarea obligațiilor fiscale (prezentarea declarațiilor) aferente lunii noiembrie (ultima perioadă de monitorizare a posturilor fiscale), conform prevederilor legislației în vigoare se poate efectua până la finele lunii decembrie.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.