Accident tragic la Sângerei. Preotul și preoteasa din Copăceni au murit pe loc

Un tragic accident rutier s-a produs ieri  la ieșirea din satul Bilicenii Vechi, din raionul Sângerei. În urma acestuia au decedat preotul de la biserica din localitatea Copăceni, din același raion, dar și soția sa.

Lilia Harea, ofițerul de presă al IP Sîngerei, a declarat pentru Today.MD că în tragicul accident care a avut loc miercuri, 13 decembrie, în jurul orei 17:20, la ieșirea din localitatea Bilicenii Vechi, Sângerei, au fost implicate două automobile, iar două persoane în vârstă de 60 și 53 de ani, au decedat pe loc.

„În accident au fost implicate două automobile de model Audi și Opel Vectra, iar în urma impactului dintre cele două automobile, șoferul din Opel, dar și soția sa, au decedat pe loc. Acesta s-a dovedit a fi preotul din localitatea Copăceni”, a precizat Harea.

La volanul celuilalt automobil implicat în accident se afla un tânăr în vârstă de 25 de ani, originar din municipiul Bălți, mai scrie Today.MD.

Imediat după aceasta mitropolit Moldovei Vladimir a transmis un mesaj de condoleanțe familiei protoiereului mitrofor Valeriu Dubenco și presbiterei Iraida, care au trecut la cele veșnice.

“Părintele Valeriu Dubenco, parohul bisericii „Sfânta Treime” din satul Copăceni, raionul Sîngerei a fost un vrednic preot, slujind cu dăruire în parohia încredințată lui. Conştient de misiunea încredinţată odată cu hirotonia în treapta de preot, a fost prezent activ în viaţa credincioşilor, s-a implicat în multiple activităţi cultural-religioase şi sociale, s-a îngrijit de bunăstarea lăcaşului de cult în care a slujit”, se arată în mesajul mitropolitului.

Protoiereul Valeriu Dubenco, parohul bisericii „Sfânta Treime” din satul Copăceni, raionul Sângerei, a văzut lumina zilei la 23 aprilie 1957. A fost hirotonit diacon la 31 ianuarie 1982, iar preot la 21 martie 1982.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.