11:43:23 24.04.2024
Stiri

CULTUL PERSONALITĂȚII // „Supraomenescul” Kim Jong-un. „Comandantul nostru strălucit poate controla vremea”

Știri 14.12.2017 08:40 Vizualizări1520 Autor: Ziarul National
CULTUL PERSONALITĂȚII // „Supraomenescul” Kim Jong-un. „Comandantul nostru strălucit poate controla vremea” Sursa: digi24.ro


Nu de puține ori în istorie propaganda dictaturilor a frizat, prin cultul personalității, cele mai fanteziste scenarii legate de „natura supraumană” a liderilor de stat. Coreea de Nord nu are cum să facă rabat de la o asemenea tactică ideologică.

Când liderul de la Phenian, Kim Jong-un, a urcat pe Muntele vulcanic Paektu, de la granița dintre Coreea de Nord și China, ca să celebreze ultimul test cu rachetă balistică intercontinentală, viscolul s-a oprit subit, făcând loc unei atmosfere însorite „fără precedent”, a declarat conducerea nord-coreeană într-un comunicat publicat în ziarul regimului, Rodong Sinmun, potrivit USA Today.

„Muntele Paektu a dezvăluit peisaje încântătoare cu piscuri magice și un soare orbitor. Comandantul nostru strălucit poate controla vremea”, au transmis oficialii de la Phenian.

Ziarul Rodong Sinmun relatează și despre o „revelație” mai „veche” a lui Kim Jong-un: „Într-o postură impresionantă pe vârful Janggun, respectatul Lider Suprem a aruncat o privire familiară dealurilor amețitoare și oceanului de copaci, reamintindu-și de zilele pline de emoție în care a realizat marea cauză istorică de a finaliza forța nucleară a statului”.

În aceeași logică de „parabolă” propagandistică, și tatăl lui Kim Jong-un, Kim Jong-il, susținea că în ziua nașterii sale într-o bază militară secretă de pe același munte, cerul s-a umplut de bolta unui „curcubeu dublu”.

Coreea de Nord a sărbătorit cu fast ultima sa lansare de rachetă balistică intercontinentală. În piețele publice au avut loc spectacole coregrafice și focuri de artificii.

Rodong Sinmun a publicat, la începutul lunii decembrie, pe prima pagină fotografii ce prezintă piața Kim Il-Sung (Kim Ir-Sen — n.red.), din Phenian, decorată cu portrete ale foștilor lideri ai țării și arhiplină cu soldați și cetățeni aplaudând frenetic.

Sursa: digi24.ro



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md