(foto) Businessul taximetriștilor de Aeroport, în pericol? Au fost instalate terminale de comandă electronică de taxi

Se pare că businessul taximetriștilor de la Aeroport Internațional Chișinău va avea de pierdut, iar asta în contextul în care au fost instalate două terminale de comandă electronică de taxi. Chiar dacă acestea lucrează în regim de testare este deja un bun început la care țările europene au recurs de mult timp pentru a exclude această practică neplăcută care există. Terminalele sunt instalate în zona de primire a bagajului.

Pe ecranul terminalului, în limbile Română, Rusă și Engleză,  se afișează infromația despre numărul de autovehicule disponibile. Informația se prezintă separat pe clase, cu tastele ,,Standard” și ,,Confort”.

Informația despre numărul de autovehicule disponibile se actualizează în fiecare secundă. Atunci când intervin modificări, acestea momentan se afișează pe ecran.

În cazul lipsei de taxiuri disponibile se afișează informația despre lipsa la moment a autovehiculelor. Informația se afișează pe ecran până cînd în rând nu va fi disponibil cel puțin un taxi.

Pentru a comanda un taxi este necesar de a tasta ,,Standard” sau ,,Confort”, în funcție de ce preferă pasagerul. După apăsarea tastei, se tipărește talonul cu informația despre autovehicul (clasa, modelul, nr. de înregistrare) care este disponibil. Autovehiculul este disponibil un timp limitat (10-15 minute, care se poate modifica; la moment este în regim de testare). Dacă pasagerul timp de 10-15 minute nu s-a apropiat de taxi, comanda se anulează, iar taxiul se întoarce în rând, ca ,,Disponibil”.

Interfața programei este realizată în 3 limbi – Română, Rusă și Engleză. La selectarea limbii de comunicare și clasei autovehiculului, informația de pe talon se tipărește în limba selectată.

În cazul apariției unor defecțiuni în rețea sau lipsa de date, pe ecran se afișează informația, că serviciul temporar este indisponibil.

Amintim că, premierul Pavel Filip a menționat în repetare rânduri acest subiect. Cel mai recent caz a fost atunci când la Chișinău s-au desfășurat două evenimente cu tentă economică la care au participat sute de invitați din alte țări.  Premierul s-a arătat deranjat că problema sesizată încă în aprilie rămâne a fi nesoluționată până în prezent. În acest sens, șeful cabinetului de miniștri a cerut să fie format grupul de lucru.

Serviciile de taxi, mai scumpe de câteva ori în Chișinău. O călătorie ajunge astăzi și până la 300 de lei

Epopeea taximetriștilor nu se termină aici. Șoferii devin și mai inventivi atunci când vine vorba de a câștiga un ban în plus. De exemplu, un taximetrist le povestește clienților săi bucuria nașterii unui copil, doar că destul de des, și la diferite perioade de timp.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente