Linkuri accesibilitate

Ceremoniile funerare pentru Regele Mihai continuă de la orele 21:00 la Palatul Regal din București


Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a părăsit miercuri seară Castelul Peleş din Sinaia, și va fi depus, de la ora 21:00 la Palatul Regal de la București. Cei care doresc, îi vor putea aduce un omagiu în această seară, joi și vineri. Sîmbătă, după slujba de la Catedrala Patriarhală din București, sicriul va fi dus, cu trenul regal, la Curtea de Argeș, unde va fi înmormâtat Regele Mihai.

La ora 21:00, corespondenta Europei Libere, Sabina Fati, va fi în Piața Palatului de unde va transmite live pe pagina noastră de Facebook.

Timp de patru ore, la Castelul Peleş, înalți demnitari din România și Republica Moldova, membri ai corpului diplomatic și reprezentanți ai instituțiilor statului au depus coroane de floriși au semnat cartea de condoleanțe, Printre aceștia, preşedintele României, Klaus Iohannis, preşedinții celor două camera ale Parlamentului și premierul român Mihai Tudose.

Delegația Parlamentului Republicii Moldova la Castelul Peleș a fost condusă de președintele legislativului, Andrian Candu. Au mai fost prezenți vicepreședintele Iurie Leancă, deputații Roman Boțan, Tudor Deliu, Vadim Pistrinciuc, Alina Zotea, Mihaela Spătaru, George Mocanu și Valeriu Ghilețchi, relatează Moldpres.

XS
SM
MD
LG