Maestrul Vladimir Curbet, petrecut în ultimul drum de un grup de deputaţi. O altă delegaţie a participat la funeraliile Regelui Mihai al României

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un grup de deputaţi, împreună cu vicepreședintele Parlamentului Vladimir Vitiuc, a participat azi la funeraliile Maestrului Vladimir Curbet. Oficialii au păstrat un minut de reculegere și au depus o coroană de flori în amintirea celui care a fost prim-maestru de balet şi a educat zeci de generaţii de artişti în cadrul Ansamblului Național Academic de Stat de Dansuri Populare „Joc”.

Maestrul Vladimir Curbet și-a dedicat întreaga viață tradițiilor coregrafice, a regizat şi a prezentat cu ansamblul „Joc” circa 10.000 de spectacole în peste 70 de țări.

Parlamentul Republicii Moldova este profund îndurerat de această pierdere enormă și exprimă sincere condoleanţe familiei îndoliate, tuturor celor care l-au cunoscut şi apreciat.

Maestrul Vladimir Curbet s-a stins din viaţă la data de 8 decembrie curent, în vârstă de 87 de ani.

Tot azi, o delegaţie a Parlamentului Republicii Moldova a adus un ultim omagiu Majestății Sale Regele Mihai al României. Parlamentul de la Chişinău a fost reprezentat la ceremonia funerară a Regelui de către președintele Andrian Candu, vicepreședintele Iurie Leancă, deputații Roman Boțan, Tudor Deliu, Vadim Pistrinciuc, Alina Zotea, Mihaela Spătaru, George Mocanu și Valeriu Ghilețchi.

Deputații au transmis condoleanțe Familiei Regale și Custodelui Coroanei, prezenți la Sinaia.

Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață la 5 decembrie curent, la reședința privată din Elveția, în vârsta de 96 de ani. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, la 16 decembrie 2017.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...