Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Finalizarea Proiectului KUSANONE în cadrul Maternităţii Municipale nr. 2

   1581

Primăria municipiului Chişinău informează despre finalizarea Proiectului KUSANONE, implementat în cadrul Maternităţii Municipale nr. 2 şi finanţat de Ambasada Japoniei în Republica Moldova. 

În acest sens, astăzi a avut loc ceremonia de finalizare a proiectului, la care a participat Mihai Moldovanu, șeful Direcției sănătății a Consiliului municipal Chișinău şi Excelenţa Sa, Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii.

Prin intermediul proiectului KUSANONE, în cadrul Maternității Municipale nr. 2 vor fi implementate standardele de siguranță medicală internațională cu ajutorul dispozitivelor medicale procurate din fondurile Guvernului Japoniei, în special de:

- aparat ultra-sonografic de ultimă generație, destinat pentru vizualizarea stării intrauterine a fătului, perioada și termenul de gestație, dar și o diagnosticare promptă a patologiilor de circulație materno-fetale, patologiilor de dezvoltare a fătului sau patologii asociate ale pacientelor ginecopate;

- aparat de ventilare artificială pulmonară de ultimă generație, datorită căruia va putea fi acordat ajutor rapid și sigur pacientelor supuse intervențiilor chirurgicale urgente.

- dotarea sălii de naștere, recent renovată, cu masă funcțională pentru naștere, ergonomă și comodă în utilizare.

- coagulator electric, care va reduce hemoragiile și transfuziile de sânge, respective.