Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (doc) Ministerul Finanțelor va acorda…

(doc) Ministerul Finanțelor va acorda un milion de lei din bugetul de stat pentru majorarea capitalului social al S.A. „MoldFarm”

Ministerul Finanţelor, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, va aloca, din contul mijloacelor prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2017, mijloace financiare în sumă de 1 000 000 (un milion) lei pentru majorarea capitalului social al Societăţii pe Acţiuni „MoldFarm”. O hotărâre în acest sens urmează a fi examinată de către Guvern. 

Potrivit documentelor de constituire, capitalul social inițial al societății a constituit suma de 20.000 (douăzeci mii) lei, suma minimă prevăzută de legislație pentru constituirea unei societăți pe acțiuni. Statul deține  100% de acțiuni la „MoldFarm”.

Potrivit autorităților, alocarea mijloacelor financiare se face pentru acoperirea cheltuielilor necesare pentru a începe activitatea economică al Societăţii pe acţiuni „MoldFarm”, care urmează să devină un distribuitor sigur pe piața de medicamente, produse parafarmaceutice şi dispozitive medicale, în special la aprovizionarea cu produsele respective a instituţiile medico–sanitare publice din țară.

Societatea pe acţiuni „MoldFarm” este investită cu dreptul de a desfăşura următoarele activităţi în domeniul farmaceuticii: achiziționarea, importul, păstrarea, depozitarea şi comercializarea medicamentelor şi dispozitivelor medicale, inclusiv a celor cu conţinut de substanţe stupefiante și psihotrope, a articolelor de parfumerie și cosmetică, a articolelor de tehnică și optică medicală, în cadrul depozitului farmaceutic și farmaciei industriale.