Maia Sandu, despre desemnarea lui Zumbreanu la şefia CNA: „Plahotniuc numește în funcții oameni după chipul și asemănarea sa”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oligarhul și liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc numește în funcții oameni după chipul și asemănarea sa. Așa a comentat lidera PAS, Maia Sandu, desemnarea de către Comisia juridică, numiri şi imunități a actualului șef al direcției generale urmărire penală din cadrul Centrului Naţional Anticorupție, Bogdan Zumbreanu, la conducerea instituției.

„’Lupta’ împotriva corupției continuă… Plahotniuc numește în funcții oameni după chipul și asemănarea sa. Implicat în cel puțin trei dosare condamnate la CEDO, care au prejudiciat Republica Moldova cu milioane de euro, Zumbreanu este răsplătit de guvernare în stilul cu care ne-a obișnuit. Partidul Democrat, ca de fiecare dată, mimează niște proceduri democratice, dar, de fapt, numește în funcții oameni implicați în scheme dubioase. Doar cu astfel de oameni PD își poate continua regimul polițienesc, de protejare a hoților și sărăcire a țării”, a reacţionat Sandu.

În context, aceasta a condamnat gestul membrilor Comisiei juridice, numiri şi imunități de a-l desemna pe Zumbreanu la şefia CNA.

Citeşte şi: Cine este Bogdan Zumbreanu, candidatul propus la şefia CNA: Responsabil de condamnarea Moldovei la CtEDO și cu soacră în PDM

„Rușine, Raisa Apolschi, Anatolie Zagorodnîi, Anghel Agache, Eugen Bodarev, Corneliu Padnevici, Sergiu Sârbu, Igor Vremea! Vinovăția voastră este la fel de mare ca a lui Plahotniuc pentru starea gravă în care ați adus Republica Moldova”, a adăugat Maia Sandu.

Actualul șef al direcției generale urmărire penală din cadrul Centrului Naţional Anticorupție, Bogdan Zumbreanu, este la un pas de a conduce instituția. Candidatura acestuia a fost aleasă de Comisia juridică, numiri şi imunități și va fi pusă la vot în Parlament. Zumbreanu va prelua fotoliul lui Viorel Chetraru și va conduce în următorii cinci ani instituția dacă va acumula majoritatea voturilor în Legislativ, chiar dacă are o carieră controversată.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...