Raportul Kroll-2 nu va fi făcut public. BNM va publica doar o sinteză a acestuia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Banca Națională a Moldovei (BNM) susţine că nu a primit deocamdată cel de-al doilea raport de investigație a companiilor Kroll și Steptoe & Johnson, dar a finalizat discuțiile purtate cu consorțiul internațional privind posibilitatea publicării unor informații ce se vor conține în acest document. Astfel, potrivit unui comunicat de presă, BNM va publica sinteza investigației Kroll imediat ce o va primi odată cu cel de-al doilea raport.

Potrivit BNM, companiile Kroll și Steptoe & Johnson au acceptat elaborarea unei sinteze care va fi dată publicității, urmare solicitării autorităților Republicii Moldova, care au subliniat „importanța informării publicului și partenerilor de dezvoltare despre rezultatele investigației, fără a prejudicia șansele de recuperare a activelor delapidate”.

„Astfel, Banca Națională va publica sinteza raportului care urmează să fie transmisă de consorțiul internațional. În același timp, documentele de lucru care includ analizele detaliate ale urmăririi fondurilor fraudate vor fi expediate organelor de resort din Republica Moldova”, se arată în comunicatul Băncii Naţionale.

Reprezentanții companiilor Kroll și Steptoe & Johnson și-au reconfirmat „disponibilitatea de a colabora cu organele de anchetă și urmărire după livrarea raportului, pentru a susține efortul de recuperare a bunurilor fraudate pe plan internațional, dar și pentru a întări baza probatorie în procedurile inițiate pe plan național”.

Amintim că primul raport al companiei Kroll a fost făcut public de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, pe blogul său personal.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...