Biroul permanent şi şedinţa plenară, convocate concomitent prin SMS. Asta deşi, anume Biroul decide când se convoacă Parlamentul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O delegaţie a Parlamentului Republicii Moldova, în frunte cu preşedintele şi vicepreşedintele Parlamentului, Andrian Candu şi Iurie Leancă, participă azi la funeraliile Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României. În legătură cu aceasta, şedinţa Biroului Permanent al Parlamentului, deja pentru a doua săptămână la rând va avea loc joi. Totuşi, potrivit deputatei comuniste Inna Şupac, mai grav este că odată cu anunţul privind organizarea şedinţei mâine, joi, 14:00, este faptul că s-a anunţat şi organizarea şedinţei plenare a Parlamentului pentru ziua de vineri, 10:00, asta deşi, conform regulamentului, anume Biroul Permanent stabileşte ziua şi ora şedinţelor plenare.

„Încălcarea Regulamentului Parlamentului – zi după zi. Iată, primesc mesajul că şedinţa Biroului Permanent va avea loc mâine, la 14:00. Iar şedinţa Parlamentului – vineri, la 10:00. Dar nu-i nimic că, conform articolului 13 al Regulamentului Parlamentului, anume Biroul Permanent convoacă şedinţa Parlamentului?”, şi-a exprimat indignarea preşedintele fracţiunii PCRM pe pagina sa de Facebook.

Un mesaj similar, a scris Inna Şupac pe pagina sa de Facebook, menţionând că incertitudinea în care se află este „graţie cetăţeanului Andrian Candu şi companiei”. „Diagnoza este fără echivoc – lipsă totală a calităţilor managereşti şi o dependenţă totală de apelul de sus”, a constatat Şupac.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi acum o săptămână când Andrian Candu şi Iurie Leancă îl însoţeau pe preşedintele democrat Vlad Plahotniuc în vizita sa în SUA. Astfel, şedinţa de miercuri a Biroului Permanent a fost transferată pentru dimineaţa zilei de joi şi tot în acelaşi mesaj, membrii Biroului, erau informaţi că şedinţa Parlamentului va avea loc joi la ora 11:00. „De ce să mai convoci dimineaţă Biroul, dacă şi aşa s-a decis fără niciun fel de Regulament?”, se întreba atunci preşedintele fracţiunii comuniste în Parlament.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...