/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/FOTO/ Un fermier și-a deschis o afacere cu brazi naturali. Dă în chirie Pomi de Crăciun plantați în ghiveci

missing
13 decembrie 2017, ora 13:07

Alexei Micu și-a deschis afacerea acum trei zile, iar stocul de brazi pe care îl avea s-a epuizat în doi timpi și trei mișcări, astfel că până astăzi au fost dați în chirie aproximativ 30 de unități.

„Ideea mi-a venit din mai multe surse. Am discutat cu mai mulți colegi din domeniul ecologic și această idee ne permite să protejăm mediul. Am analizat oferta și principiile de lucru și am încercat să materializez ideea. Piața era în așteptarea unui astfel de produs, așa că am epuizat stocul”, spune Alexei.

Deși are o pepinieră, brazii sunt încă mici pentru a fi plantați în ghiveci, motiv pentru care brazii care sunt oferiți acum în chirie sunt importați din Europa.

Pomii oferiți în chirie au înălțimea de 1.30 m – 1.50 m și sunt plantați în ghivece speciale. Inițial, clientul achită costul integral al bradului 650-750 de lei, iar la finalul utilizării, 50% din sumă îi este rambursată.

Cei care vor să apeleze la acest serviciu o pot face online AICI, iar de săptămâna viitoare va fi deschis un punct de chirie la intersecția străzilor Cantemir și Ismail.

Brazii luați în chirie trebuiesc udați o dată la două zile și protejați de sursele directe de căldură. Termenul de păstrare al bradului expiră la 20 ianuarie.

După utilizarea brazilor, aceștia vor fi plantați în primăvară, iar în sezonul viitor vor fi mutați din nou în ghiveci și reutilizați.

Foto: ebio.md

Foto: ebio.md

Foto: ebio.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram