/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/FOTO/ Condiții mai bune pentru mame și nou-născuți. Maternitatea nr. 2 din Chișinău, dotată cu utilaj modern

missing
13 decembrie 2017, ora 13:30

În cadrul proiectului a mai fost achiziționat un aparat de anestezie, care are și funcția de ventilator, cu ajutorul căruia este menținută respirația artificială când pacienții se află în stare critică. O altă achiziție este un pat ergonomic pentru nașteri, dar și trei pătuțuri pentru nou-născuți. De asemenea, a fost procurat un mono coagulator electric bipolar, care permite micșorarea sângerărilor în timpul operațiilor cezariene. Șefa instituției a menționat că procurarea acestui echipament va facilita accesul pacienților la servicii de diagnostic de calitate.

Utilajele au fost procurate în cadrul programului „Kusanone”, lansat în Republica Moldova în anul 2008. În perioada 2008-2016, au fost finanțate 38 de proiecte. Finanțarea nerambursabilă oferită este de peste 3,3 milioane de dolari.

Cu mai multe detalii vom veni la Jurnalul de ora 19:00.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram