Președintele călător: Dodon are o nouă escapadă la Moscova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon pleacă din nou în Federaţia Rusă, acesta acceptând invitația omologului său rus, Vladimir Putin, de a participa la summit-ul informal al șefilor statelor-membre ale CSI, care va avea loc la Moscova la 26 decembrie curent.

În cadrul unei întrevederi pe care a avut-o cu cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin, oficialul rus i-a transmis lui Dodon invitația lui Putin de a participa la summit.

„Farit Muhametşin mi-a transmis invitația președintelui rus Vladimir Putin de a participa la summit-ul informal al șefilor statelor-membre ale CSI, care va avea loc la Moscova la 26 decembrie, curent. Am acceptat această invitație, confirmând că voi participa la ea”, anunţă Igor Dodon.

Citeşte şi: Un an cu Dodon preşedinte: A luptat cu „limba română” şi steagul UE, a uitat de miliardul furat şi alegeri parlamentare anticipate, dar a bătătorit drumul spre Rusia

La cât de des Igor Dodon merge la Moscova, în curând vom uita numărul escapadelor sale.

Prima vizită în calitate de președinte a efectuat-o la Moscova, în perioada 16-18 ianuarie, apoi în perioada 16-19 martie a mers din nou în Federația Rusă. Ulterior, el a participat, la 9 mai, la Parada din Piața Roșie în cinstea Zilei Victoriei. Totodată, acesta a participat la un congres, sub egida lui Putin, organizat la Sankt Petersburg. Ulterior, a mai mers la ruşi, chiar şi 12 noiembrie, la fix un an de la alegerea sa, acesta s-a aflat la Moscova.

Spre comparație, Dodon care a promis să fie președintele tuturor cetățenilor a fost o singură dată în capitala Uniunii Europene.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...