04:02:27 20.04.2024
Stiri

Fost star în NBA, prieten cu Trump şi Kim Jong-un. Dennis Rodman neagă începutul unui RĂZBOI NUCLEAR între SUA şi Coreea de Nord: „Nimeni nu stă cu degetul pe buton. E un spectacol"

Știri 13.12.2017 12:00 Vizualizări1002 Autor: Ziarul National
Fost star în NBA, prieten cu Trump şi Kim Jong-un. Dennis Rodman neagă începutul unui RĂZBOI NUCLEAR între SUA şi Coreea de Nord: „Nimeni nu stă cu degetul pe buton. E un spectacol


Fost jucător în NBA, Dennis Rodman, a spus că războiul declarativ dintre Statele Unite şi Coreea de Nord reprezintă un spectacol şi a asigurat că nimeni nu stă cu degetul pe butonul nuclear, într-un interviu acordat AFP. Rodman este un apropiat al celor doi lideri politici, iar în perioada următoare va merge în vizită la Phenian.

„Amândoi (n.r Trump şi Kim Jong-un) iubesc să fie în control. Nimeni nu stă cu degetul pe butonul nuclear", a spus Rodman pentru AFP. Fostul sportiv, aflat în prezent la Beijing, unde aşteaptă să primească acceptul de a intra în Coreea de Nord, a spus că şi-ar dori să organizeze un meci de baschet între cele două naţiuni. Rodman a mai spus că îşi doreşte să regizeze un film şi să scrie o carte despre relaţia pe care o are cu Kim Jong-un. Pe cei doi îi leagă pasiunea pentru baschet. Americanul a fost de cinci ori în vizită la Phenian.


Kim Jong-un şi Dennis Rodman

„Kim Jong-un este un tip al secolului XXI. Ar vrea să facă mai multe lucruri pozitive, dar sistemul nu-i permite. Îşi doreşte ca poporul său să fie mai liber, însă trebuie să meargă pe ideile lăsate drept moştenire de tatăl şi bunicul lui", a spus Rodman despre dictatorul nord-coreean. În vârstă de 56 de ani, fostul jucător de la Chicago Bulls şi Lakers susţine că în trecut a cântat rock 'n' roll cu Kim Jong-un, că a jucat baschet cu acesta, iar în final că au fumat fiecare câte un trabuc.

Cu Donald Trump a păstrat legătura după ce a apărut în trecut în emisiunea TV găzduită de actualul preşedinte al SUA, „The Apprentice”. În 2016, Rodman a declarat public că-l susţine pe Trump în cursa electorală: „Nu avem nevoie de un nou politician, avem nevoie de un om de afaceri ca Donald Trump".


Trump şi Rodman

În 2012, un sud-coreean stabilit în SUA, pe nume Kenneth Bae, a fost condamnat la 15 ani de închisoare, după ce autorităţile au considerat că a subminat guvernul de la Phenian. Bae aducea turişti în Coreea de Nord. Într-o zi a fost surprins în timp ce se ruga cu un grup de turişti. S-a considerat că rugăcinea respectivă este un mesaj propagandist, astfel că Bae a fost condamnat la 15 ani de înschisoare. După doi ani, Dennis Rodman a citit despre cazul agentului de turism într-o revistă şi nu a mai stat pe gânduri. L-a contactat imediat pe Kim Jong-un şi i-a cerut să-l elibereze pe Kenneth Bae. Liderul de la Phenian i-a făcut pe plac în cele din urmă prietenului său, astfel că Bae a fost eliberat cu 13 ani înainte de termen. Agentul de turism i-a mulţumit public lui Rodman pentru gestul său, scrie prosport.ro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md