Cererea de demisie a lui Teodor Cârnaţ, pe masa deputaţilor. Ce a invocat acesta, potrivit CSM

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cererea de demisie din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, depusă de Teodor Cârnaţ, după ce, candidând la funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Integritate nu a trecut testul la poligraf, a ajuns pe masa deputaţilor. Deşi i-a acceptat cererea de demisie depusă la 10 octombrie curent, CSM a considerat necesar ca hotărârea să fie expediată Parlamentului, ca organ care l-a numit în această funcţie.

Potrivit CSM, în cererea sa Cârnaţ ar fi invocat faptul că „fiind verificat la detectorul comportamentului simulat (poligraf), în cadrul desfăşurării concursului pentru ocuparea funcţie de Preşedinte al Autorităţii Naţionale de Integritate, nu a susţinut testul şi prin cererea înaintată doreşte numele său să nu păteze Consiliul Superior al Magistraturii ca organ constituţional şi garant al autorităţii judecătoreşti şi respectiv, să nu ştirbească din prestigiul instituţiei din care face parte”.

Vedeţi şi: Teodor Cârnaț a demisionat din funcția de membru al CSM

Teodor Cârnaţ a fost ales în calitate de membru al CSM din rândul profesorilor de drept titulari la data de 24 decembrie 2013, pe un termen de patru ani. Astfel, acesta urma să se încheie la 24 decembrie curent.

Amintim că Comisia juridică, numiri şi imunităţi a Parlamentului a încheiat recepţionarea dosarelor pentru ocuparea funcţiilor de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi cea de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Astfel, pentru cea de membru al CSM, care urmează a fi ales din rândul profesorilor de drept titulari, au depus dosarul opt persoane. Este vorba despre următorii candidați: Alexandru Prisac, Vladislav Manea, Oleg Televca, Mariana Grama, Andrei Negru, Ian Postu, Serghei Țurcanu și Olesea Plotnic.

Citiţi şi: Zece candidaţi s-au înscris în concursul pentru ocuparea funcţiilor de membri ai CSM şi CSP

Totodată, pentru concursul la funcția de membru CSP au fost înregistrat următorii candidați: Alina Palii și Lilia Mărgineanu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...