Avocatul lui Filat crede că fostul premier îşi va găsi dreptatea la CEDO, după modelul fostul premier georgian, Vano Mirabișvili”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ex-premierul Vlad Filat, care a epuizat marţi la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) toate procedurile naționale de atac a sentinței, îşi va găsi dreptatea la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO).

Conform avocaților fostului premier, Vlad Filat își va găsi dreptatea la CEDO, așa cum s-a întâmplat și într-un caz analogic cu fostul premier georgian, Vano Mirabișvili.

„Este regretabil că CSJ a respins recursul în anulare. Eu vă asigur că dosarul Filat nu se încheie aici. Vlad Filat își va găsi dreptatea la CEDO. Cu părere de rău, până când se va expune CEDO, Vlad Filat va fi izolat de societate. Eu cred în continuare că magistrații au comis o încălcare gravă prin faptul că l-au condamnat ilegal pe clientul nostru. Vlad Filat își va găsi dreptatea la CEDO, așa cum s-a întâmplat și într-un caz analogic cu fostul premier georgian, Vano Mirabișvili”, spune avocatul fostului premier Vlad Filat, Igor Popa.

Acesta că, urmează mai multe acțiuni pe care le vor pune în aplicare. „Avem un plan de acțiuni pe care îl vom implementa din 2018. Din acest plan face parte comunicarea cu comunitatea internațională, dar și publicarea mai multor acte din dosar care scot la iveală acele ilegalități făcute în dosarul lui Filat. Așteptăm că CEDO să se expună pe acest dosar”, mai spune avocatul.

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins, marţi, drept inadmisibil, recursul în anulare declarat de ex-premierul Vlad Filat. Acest lucru înseamnă că fostul demnitar, condamnat la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență, a epuizat toate căile naționale de atac și că următoarea instanță la care pot să se adreseze avocații este Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...