O delegaţie a ministerului rus al Apărării a ajuns la Phenian

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O delegaţie a ministerului rus al Apărării vizitează, miercuri, capitala nord-coreenă Phenian, pe fondul eforturilor „de a revizui politica de ameninţare reciprocă şi de intimidare”, a anunţat agenţia nord-coreeană de ştiri KCNA, citată de agenţia IANS.

Delegația este condusă de către Victor Kalganov, directorul adjunct al Centrului de comandă pentru Apărăre Națională din Rusia. Ambasada Coreei de Nord în Rusia a confirmat informația, fără a oferi detalii suplimentare despre scopul acestei vizite.

Vizita are loc la doar două săptămâni după ce o delegație a parlamentarilor ruși a efectuat o călătorie oficială la Phenian. Delegația ministerului rus al Apărării a ajuns la Phenian în aceeași zi în care SUA au anunțat disponibilitatea de a deschide discuții privind dezarmarea nucleară cu regimul din Coreea de Nord, fără condiții prealabile.

Rusia şi China au propus ca statul nord-coreean să renunțe la programul de înarmare nucleară dacă Statele Unite și Coreea de Sud vor înceta exercițiile militare în regiune.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, i-a transmis secretarului de stat american, Rex Tillerson, în data de 7 decembrie, că regimul de la Phenian dorește negocieri directe cu Statele Unite pentru stabilirea unor „garanții de securitate”.

La 29 noiembrie, Coreea de Nord a anunțat că a testat cu succes o nouă rachetă balistică intercontinentală care poate transporta un focos nuclear către orice țintă din Statele Unite ale Americii. Serviciile de informații sud-coreene nu exclud posibilitatea unui nou test nuclear din partea Coreei de Nord.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...