Alexandru Slusari: „Furtul miliardului şi dosare fără sentinţe. Corupţia şi hoţia se simt foarte confortabil sub egida lui Plahotniuc”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Furtul unui miliard de dolari din sistemul financiar-bancar, spălarea a peste 30 de miliarde de dolari ai mafiei rusești şi zeci de dosare de rezonanţă fără sentinţă. Acestea ar fi rezultatele reale ale luptei cu marea corupţie şi hoţie în Republica Moldova, conform vicepreşedintelui Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.

În opinia acestuia, cea mai mare „realizare” o reprezintă furtul din sistemul bancar. „În trei ani nici un proces public şi nici un ban întors. Principalul figurant al raportului Kroll I se află în libertate şi se pregăteşte să devină deputat”, apreciază Slusari.

În continuare, acesta enumeră câteva dosare de rezonanţă fără sentință. Este vorba de dosarul Landromat (spălarea a peste 30 miliarde de dolari ai mafiei ruseşti), dosarul medicilor, dosarul vameşilor, dosarul funcţionarilor ANSA, care au eliberat certificatele moldovenești pentru exportul în Rusia a peste 40 mii de tone de fructe polonezi.

Slusari pune la capitolul „realizări” şi dosarele miniştrilor. Este vorba de dosarul fostului ministru Iurie Chirinciuc, care a fost condamnat la 16 luni cu suspendare, a fostului viceministru democrat Valeriu Triboi, care a fost amendat, şi a fostului ministru al Agriculturii, Eduard Grama, care rămâne fără sentinţă.

Tot în lista făcută de vicepreşedintele PPDA se încadrează şi dosarele care vizează funcţionarii din cadrul Primăriei Chişinău. „Gamreţchii a fost uşor amendat şi îşi finisează construirea castelului. Onişcenco, Dumanschii şi Didencu au primit de la unu până la doi ani de puşcărie cu suspendare. Grozavul a fost eliberat. Coteţ şede mai mult de un an în arest la domiciliul”, spune Slusari.

Autoritatea Naţională de Integritate, menită să verifice declaraţiile demnitarilor de stat, procurorilor şi judecătorilor, care nu funcţionează de aproape doi ani, este o altă „realizare” enunțată de Slusari.

În final, Alexandru Slusari spune că „corupţia şi hoţia se simt foarte confortabil sub egida lui Plahotniuc”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...