(DOC) Cancelaria de Stat nu a depistat abateri legale în cazul numirii Silviei Radu în funcţia de primar general interimar

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cancelaria de Stat nu a identificat abateri de la lege în cazul atribuirii împuternicirilor de primar general interimar al capitalei de la Nistor Grozavu către noul primar general interimar Silvia Radu. Asta deoarece, „singurul edil rămas în cadrul primăriei”, Nistor Grozavu, a respectat prevederile legale în cazul numirii Silviei Radu şi a lui Ruslan Codreanu în funcţia de viceprimari, iar „în cazul refuzului interimatului funcţiei din partea a doi viceprimari, exercitarea de drept a atribuţiilor a revenit celui de-al treilea demnitar, care a acceptat exercitarea interimatului”.

Cel puţin asta a indicat Cancelaria de Stat într-un răspuns consilierului municipal Ilian Caşu, după ce acesta a sesizat pe acest caz Procuratura Generală. Aceasta, la rândul său, a redirecţionat scrisoarea către Cancelaria de Stat, motivând că nu are competenţe pentru examinarea sesizării.

Vedeţi şi: (DOC) Procurorul general Eduard Harunjen, provocat să dea o „notă” legalităţii numirii Silviei Radu în funcţia de primar interimar

„Aici, vreau să vă spun că nu avem surprize. Cancelaria de Stat a spus că totul a fost perfect legal sau, cum spun ei, „în concordanţă cu norma legală”. Ceea ce nu spune răspunsul oficial al Cancelariei de Stat, nu spune despre Nistor Grozavu, faptul că este un funcţionar cercetat penal, are probleme grave de integritate – lucrurile astea nu le menţionează Cancelaria de Stat”, a declarat Ilian Caşu după primirea răspunsului.

Acesta a precizat că fracţiunea PN în CMC a expediat un demers repetat şi Procuraturii Generale, solicitând această instituţie a statului să se pronunţe asupra „legalităţii transferului interimatului către Silvia Radu de către Nistor Grozavu”.

„Este o anomalie juridică. De ce? Pentru că, cum poate un interimar să numească un alt interimar, şi oricât n-ai întoarce norma legală, lucrul acesta este absolut imposibil. Fracţiunea „Partidului Nostru” din Consiliul Municipal Chişinău nu recunoaşte legitimitatea primarului interimar Silvia Radu”, a spus Caşu, preczând totodată că, „era de anticipat acest răspuns” al Cancelariei de Stat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...