/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/FOTO/ Șapte inspectorate de poliție au primit câte un laborator criminalistic mobil din partea Guvernului SUA

missing
13 decembrie 2017, ora 07:15

Automobilele au fost procurate cu sprijinul Guvernului SUA, în cadrul proiectului „Suport pentru reforma poliției în Moldova”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) din Moldova.

Laboratoarele criminalistice mobile sunt destinate investigării diferitor tipuri de infracțiuni, fiecare din ele fiind dotat cu șapte truse criminalistice și alte instrumente pentru cercetarea la fața locului, inclusiv pentru identificarea și prelevarea probelor de la locul comiterii infracțiunii.

Pe lângă laboratoarele mobile, criminaliștii au primit mai multe tipuri de software specializat pentru extragerea, recuperarea și analiza datelor și informației de pe diferite dispozitive electronice. De asemenea, cu suportul financiar al partenerilor de dezvoltare a fost posibilă reutilarea și echiparea parțială a unui automobil procurat de poliție ce este folosit de experții criminaliști pentru dezamorsarea obiectelor explozibile și cercetarea post-explozie la fața locului. Și Direcția Bălți a Centrului tehnico-criminalistic şi expertiză judiciară a beneficiat de susținerea donatorilor, fiind dotat cu tehnică de calcul și mobilă necesară.

Valoarea totală a donației este de 440.000 USD.

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram